Православен календар - мај 2023

Денес е недела, 23 јануари според стар стил или 5 февруари според нов стил. Денес се празнува (НЕДЕЛА НА МИТАРОТ И ФАРИСЕЈОТ)  Св. свeшт. мч. Климeнт Анкирски; св.мч. Агатангел.

Нов
Стар