Ознака:макед

Настани

Сите македонски светии

„На крст Си се искачил Исусе, Ти, Кој Си слегол од небото; на смрт Си дошол – животе бесмртен, кон тие што се во темнина – вистинска светлина; кон паднатите – воскресение на сите; просветлување и Спасителе наш, слава Ти“…