Ознака:Пантократор

Вести од светот

Пронајдено големо мноштво отомански документи на Света Гора

Света ГОРА, - Се огласува црковно ѕвоно, тропањето со дрвен чекан на клепало ги повикува монасите на попладневните молитви, длабоките гласови се креваат во заедничко пеење. А високо во големата кула на манастирот Пантократор се отвора метална врата од библиотеката.…