Ознака:Виктор Недески

Виктор Недески

Ликот и делото на Свети Константин Кавасила Архиепископ Охридски

Великиот меѓу архиепископите на славната Охридска Архиепископија - светиот Константин Кавасила е вистинска пофалба и украс, не само на градот крај белото езеро, туку и на Православната Црква ширум вселената. Неговиот животен пат е специфичен по многу нешта. Живеејќи во…