Ознака:Благодарница

Настани

Благодарница за Бигорски од „ПОРАКА“

Деновиве Свештената Бигорска Обител „Свети Јован Крстител“ беше наградена со благодарница од Републичкиот центар за поддршка на лица со интелектуална попреченост „ПОРАКА“, кој претставува граѓанска, родителска, национална инвалидска и непрофитна организација што ги застапува правата и интересите на повеќе од…

Настани

Признание од Агенцијата за иселеништво – поттик за подлабока соработка

Бигорскиот манастир срдечно го пречека во својата живописна прегратка директорот на Агенцијата за иселеништво, г-динот Слободан Близнаковски. Негова посета беше поттикната од еден навистина прекрасен повод – тој ја искористи можноста на нашиот сакан Старец и игумен, епископот Антаниски Партениј…