Благодарница за Бигорски од „ПОРАКА“

Деновиве Свештената Бигорска Обител „Свети Јован Крстител“ беше наградена со благодарница од Републичкиот центар за поддршка на лица со интелектуална попреченост „ПОРАКА“, кој претставува граѓанска, родителска, национална инвалидска и непрофитна организација што ги застапува правата и интересите на повеќе од 20.000 лица со интелектуална попреченост во земјава. Благодарницата на нашиот старец и игумен, Епископот г. Партениј и на нашето братство му ја доделува огранокот на „Порака“ во град Дебар, за долгогодишната соработка и континуираната помош од страна на Манастирот. Благодарницата во Бигорски ја донесе претседателот на дебарското здружение г. Беким Аме, а од името на нашиот Владика г. Партениј ја прими монах од нашето братство.