Ознака:Св. Гаврил Ургебадзе

Поучни словa

За љубовта

Бог е бесконечна љубов, бесконечна добрина и бесконечна праведност. Оној кој ја љуби добротата и праведноста, Го љуби и Бога, и Бог ќе го засака него како да Му е роден син. Гревовите на другиот човек може да ги разобличува…