Ознака:Владимир Легоида

Вести од светот

Слободата како вредност не треба да разрушува, туку да создава

Зборувајќи за вистинската вредност на слободата, претседателот на Одделот за односи на Црквата со државата и медиумите, Владимир Р. Легоида, го изрази своето мислење во врска со слободата во творештвото, бидејќи слободата како вредност, всушност, треба да создава. Тој додаде…