Vizita e SH.S Ambasadores së Ukrainës në Bigorski

Sot për një vizitë miqësore në Familjen e Shenjtë Bigorski mbërriti Ambasadorja e Ukrainës në vend, Shkëlqesia e Saj znj. Larisa Deer, e shoqëruar nga bashkëpunëtorët e saj. Të ftuarit e nderuar u pritën në frymën e mikpritjes manastireske. Nga ana e vëllezërve – para së gjithash, mysafirëve u fol për historinë, përmbajtjen dhe misionin bashkëkohor të Manastirit dhe të Vëllazërisë. Më pas, Shkëlqesia e saj pati një takim me Jerondin tonë, Peshkopin Antaniski z. Parthenij, në dhomën e tij të punës. Jerondi dhe ambasadorja diskutuan për luftën e Rusisë kundër Ukrainës. Peshkopi vuri në dukje se nuk ka asnjë të krishterë ortodoks që do të niste ose mbështeste luftën dhe veprimet luftarake dhe dënoi agresionin si një mënyrë për të zgjidhur çdo mosmarrëveshje. Jerondi edhe një herë shprehu dhembshurinë dhe mbështetjen tonë për popullin e vuajtur të Ukrainës, i cili po përjeton të këqijat e tmerrshme të luftës së nisur nga Rusia, ndërsa Shkëlqesia e saj e falënderoi Jerondin për ngushëllimin e tij. Peshkopi konkludoi se Ortodoksia duhet të shërbejë për paqen dhe bashkimin në dashurinë e Zotit për të gjithë popujt, në frymën e universalitetit të Ungjillit.