Ознака:Бигорски

Медиумите за нас

Убавините на Македонија: Илјада години чуда и легенди (ФОТОГАЛЕРИЈА ОД МАНАСТИРИТЕ БИГОРСКИ, РАЈЧИЦА И МОСТОТ ЕЛЕН СКОК)

Илјада години постои чудото наречено Бигорски манастир. Во деновите кога се слави големиот јубилеј на ова свето место, низ фотографии ве водиме токму таму, во еден од најживописните наши краеви, покрај реката Радика, на патот помеѓу Гостивар и Дебар. Приказната,…

Медиумите за нас

Бигорският манастир – късче от рая

Наркозависими момчета получават втори шанс за живот в светата обител   Преди няколко броя в "Стандарт" ви разказахме за посещението на председателя на Народното събрание в Бигорския манастир и Македония. Запознахме ви с историята на древната света обител. Днес отново…