Ознака:Филхармонија

Медиумите за нас

Со свечен концерт на Филхармонија одбележана 1000-годишнината на Бигорски Манастир

Во присуство на претставници на највисокото црковно и државно началство, на културниот, научниот и општествениот живот, несекојдневен музички настан одржа Македонската филхармонија по повод илјадагодишнината на Свештениот Бигорски Манастир. Филхармонијата изведе концерт на стари македонски изворни композиции, во кои се воспеваат…