Ознака:Фотографија

Настани

Рајчица низ фоготографското око на Стефан Рајхл

Во Бигорскиот метох, женскиот манастир Свети Георгиј Победоносец, Рајчица, континуирано течат градежните активности околу новиот, како и целосната реконструкција на стариот конак и манастирскиот двор, но и некои поправки во храмот на Светецот. Дел од работната атмосфера во дворот на…

Вести од светот

Американецот Даглас што стана православен Димитриј

Даглас Литл и јеромонах Јаков Симонопетриец Света Гора за познатиот американски фотограф Даглас Литл (Douglas Alfred Demetrios Lyttle) не беше само место на вдахновение за неговото уметничко творештво. Беше ковчег на Православието каде што се вдлабочуваше во своите духовни потраги…