Ознака:Гостопримство

Вести од светот

Гостопримството: Тема на научната конференција во манастирот „Бозе“, Италија

Од 06 до 10 септември во манастирот Бозе, во близина на градот Сантија, Пиемонската област во Италија, се одржа 25 – та научна конференција за православната духовност. Годинешнава тема беше „Дарот на гостопримството“. Нејзината актуелност собра во манастирот духовници и…