Ознака:Хумор

Вести од светот

Вселенскиот Патријарх откри со што бил потплатен за украинската автокефалија

Вселенскиот Патријарх одговори со бонбони и чоколади на обвинувањата за подмитување од страна на Москва, одбивајќи да ги сфати сериозно нападите што во последно време ги добива, во врска со мотивите кои доведоа до доделување на украинската автокефалија. „Иако Руската…