Ознака:Манастир Зограф

Настани

ПОСЕТА НА ЗОГРАФСКИОТ ИГУМЕН

Денес, во посета на светиот Бигорски манастир, со неколку свои браќа и духовни чеда, дојде игуменот на славната светогорска свештена Зографска Обител, високопреподобниот игумен, архимандрит Амвросиј. Зографскиот старец, со своите сопатници, гостољубиво беа пречекани од страна на нашиот старец Партениј,…