Ознака:Онтолошки

Поучни словa

Верата како природна состојба на човекот – II дел

  Верата не може да биде противна на разумот. Тоа се две различни својства, две различни нивоа. И споредувајќи ја верата и разумот, можеме да кажеме: овде нема противречност. Противречноста се јавува од тоа што се мешаат два концепти –…