Ознака:Скит Св Серафим Саровски

Настани

Покриен рускиот храм на Св. Серафим Саровски

Да се збогатува благолепието на светите Божји храмови е навистина богоугодно и пофално дело. Православните манастири и храмови се „парче небо на земјата“, во нив постојано се слави името Божјо, се слави и споменот на оние коишто со своите свети…

Настани

Блесна рускиот крст на храмот „Св. Серафим Саровски“

Во храмот Негов секој ја возвестува славата Негова (Псалм 28, 8). Ни заблеска овој ден со пресветла радост и чудесна благодат ги посети нашите души! Колку е прекрасно и достојно за пофалба, кога со љубов се украсува домот Божји и…

Настани

Започна изградбата на храмот „св. Серафим Саровски“

Господи, го засакав благолепието на Твојот дом и местото каде што пребива Славата Твоја.(Псалм 25, 8) Секој православен храм е отпечаток, предобраз, икона, честица од небесното Христово царство; место на кое таинствено пребива славата Божја. Кога сме во храмот ние…