Ознака:Тишина

Медиумите за нас

Сестра Ефимија од манастирот во Рајчица вели: Во манастир владеат други закони, духовни – таму се зборува со јазикот на тишината

„Отец Партениј се зафати со возобнова на монашкиот живот, правилно духовно воспитувајќи ги, па се промени перцепцијата на монашкиот начин на живот. Околу 200 монаси има во нашата земја, има повеќе од 20 активни манастири“ вели меѓудругото за „Трилинг“ сестра…

Поучни словa

Човечкиот јазик – мал оган, а колку голема гора запалува!

Искушенијата што се раѓаат од човечкиот јазик, се едни од најжестоките искушенија, бидејќи изреченото слово ја предава целата страст која што се крие во душата. А сопките на јазикот најдобро ги покажуваат сопките на душата. Затоа оној кој го пази…