Ознака:Андреј Рубљов

Слова на архимандрит Партениј

Повикани сме да бидеме носители, храмови Божји

Слово на Неговото Високопреподобие, Архимандрит Партениј, за празникот Воведение на Пресвета Богородица, изговорено во манастирската трпезарија Денес, мили мои, преблагиот наш Господ повторно нè удостои, преку прекрасното богослужение и возвишената црковна химнографија, празнично да го доживееме Воведувањето на Пресвета Богородица…