Ознака:Автобиографија

Настани

Пронајдена автобиографија на Преподобниот Јоаникиј Ракотински

Во светите на земјата и во избраните, во нив е сета моја радост! Откако нашиот Господ Исус Христос дошол на земјата и ја основал Својата света заедница - Црквата, Божествената светост расцветала по целиот свет, до каде што продрела радосната…