Ознака:Ѓурѓовден

Слова на архимандрит Партениј

Повикани сме да бидеме сведоци на Христовото Воскресение

Слово на Неговото Високопреподобие, Архимандрит Партениј, изговорено на Вечерната на празникот посветен на Св. Вмч. Георгиј Победоносец во Манастирот Рајчица Мили мои, слушавме пред малку, на паримиите на вечерната богослужба, едно прекрасно боговдахновено писмо од Стариот Завет, едно пророштво во…