Ознака:Грб на Македонија

Медиумите за нас

Грбот и знамето да не се чепкаат оти не претставуваат ниту една етничка заедница

БИГОРСKИТЕ МОНАСИ ЗА ДРЖАВНИТЕ ОБЕЛЕЖЈА Да не се посегнува по државниот грб и знаме, особено не затоа што некој тврди дека тие претставуваат обележја на македонската етничка заедница“ - е ставот со кој вчера излезе монашкото братство на познатиот Бигорски…

Грб на Македонија

За државниот грб и знаме

Бидејќи сме сведоци на сè почести барања за промена на симболите на нашата држава Република Македонија, која е единствена матична земја на македонскиот народ, но и единствена земја во светот со толку широки права за малцинствата што живеат во неа, како…