Ознака:Кавала

Вести од светот

Завештанието на митрополитот на Кавала, Прокопиј (1939-2017)

На 29-ти јули 2017 се упокои во Господа митрополитот на Филипи, Неапол (денешна Кавала) и Тасос, г. Прокопиј, на возраст од 78 години. Причината за смртта беше застој на срцето. Блажениот митрополит Прокопиј (Михаил Константинов Цакумакас) беше роден во 1939…