Ознака:Митрополит Симеон Виницки

Вести од светот

Митрополитот Виницки Симеон пречекан со „браво“ во својата митрополија по обединителниот собор

Митрополитот Симеон Виницки и Барски е еден од двајцата јерарси на Руската Православна Црква во Украина, кои лично зедоа учество на Обединителниот собор, на кој се основа новата помесна Православна Црква во Украина. Вчера, на 17 декември, тој заедно со…