Ознака:Светец

Вести од светот

Преподобниот Јаков Цаликис и новиот архиепископ на Америка Елпидофор

Старец Јаков Цаликис Преподобниот Јаков Цаликис претставува една од најзначајните личности во православното монаштво во текот на 20-от век. Се одликувал со исклучително аскетски живот, како и со Божествените дарови што ги развил и со кои се вброил во современите…