Ознака:Асоцијализам

Поучни словa

Отец Илија Макос за семејното насилство

Семејното насилство не зависи од одредени, економски, социјални и образовни карактеристики, туку е присутно насекаде, во сите слоеви на општеството. Тоа може да започне како нешто ‘обично и невино’, а со тек на време да се развие до дејство со…

Агресивност

Темната страна на facebook

Автори на истражување од областа на психологијата утврдија врска помеѓу фејсбук (и другите социјални мрежи) и деструктивното однесување. Тие стигнаа до заклучокот дека фејсбукот и другите социјални мрежи создаваат почва за развој на преголемо самољубие и површно пријателство. Научниците утврдиле…