Ознака:Бенџамнн Френклин

Поучни словa

Поголемиот дел од најголемите научници веруваат во Бога

Кон крајот на минатиот и во текот на овој век спроведени се анкети помеѓу научниците од сите научни области во Америка, Англија, Германија, Франција и тие покажаа дека огромен број од нив (90-94%) веруваат во Бога. Нив науката ги зацврстила…