Ознака:Безверие

Поучни словa

Возљубен брату, тебе ти се обраќам, нешто да те запрашам…..

Возљубен брату, тебе ти се обраќам, нешто да те запрашам... не запирај ги своите волови,не оставај го плугот свој... На моето прашање можеш да одговориш и орајќи. Не те прашувам за пат, за да мораш да ја подигнеш својата рака…