Ознака:Богочовек

Поучни словa

Последиците од Христовото Воплотување

Пишано е во Новиот Завет дека „секој дух што не признава дека Исус Христос дошол во плот не е од Бога; тоа е духот на антихристот“ (1. Јован 4, 3). Ајде да видиме што точно значат овие зборови. Според свети…