Ознака:Богохулни помисли

Поучни словa

Богохулните помисли

1. Кои помисли се богохулни   – Старче, сѐ уште не разбирам кога помислата е богохулна. – Кога на ум ќе ни паднат грди претстави за Христос, за Богородица, за светителите, или за нешто свето и свештено, или, пак, за нашиот…