Ознака:Божјата волја

Поучни словa

Како да влеземе во Божјата логика – IV дел

Ваквите нешта не се дел од нашата логика... тие се нешто поинакво! (Можеби ве заморувам со овие нешта, но нашиот ум треба да избега од логиката). Дури и ние луѓето кои ја исповедаме верата имаме ,,мала вера‘‘ што лесно се…

Поучни словa

Како човек ја спознава Божјата волја

Како? Со упорно барање и со откажување од сопствената волја, бидејќи и Господ се одрекол од Себе и му покажал апсолутна послушност на Отецот.  Бог не е подложен ниту на страсти, ниту на грешки, ниту пак Го движи некаква тајна…