Ознака:Цветан Грозданов

Посланија

Кратко обраќање на академик Цветан Грозданов на промоцијата на зборникот „Бигорски Манастир – 20 години возобновено монаштво“

Усекновение на чесната глава на Св. Јован Претеча и Крстител Ваше Блаженство, Високопреосвештени Архиереи, меѓу кои и мојот епархиот, Митрополит Тимотеј, Високопреподобен игумен и Архимандрит Партениј, Ја користам оваа прилика за да им го честитам јубилејот на преподобните монаси и…