Ознака:Даниел Браун

Соопштенија

Религијата во Образованието – Проф. Др. Ѓ. Ѓорѓевски

предмет: Обраќање - Осврт кон прашањето на воведувањето верското овразование тема: Вебинар - Религијата во образованието датум: 12.05.2021 Проф. Др. Ѓоко Ѓорѓевски, декан на Православниот Богословски факултет Свети Климент Охридски, Скопје  Почитуван господин Даниел Браун,  Официјален претставник на Фондацијата Конрад Аденауер, Почитуван декан…

Вести од светот

Религијата во Образованието

Зошто е важно? На 12. мај 2021 г. се одржа дискусијата Религијата во Образованието – Зошто е важно?. Оваа дискусија беше организирана во дигитален формат, преку Zoom платформата, од страна на фондацијата Конрад Аденауер во соработка со Асоцијацијата на професори…