Ознака:Даниел Кајмаковски

Вести од светот

Темелков, Андонов и Кајмаковски од Бигорски посакаа достоинствено да го прославиме Велигден

Дебар, 1 мај 2021 (МИА)  Во овие најсветли мигови за Православната црква, односно во пресрет на најголемиот христијански празник Велигден, во македонското древно светилиште, Бигорскиот манастир, се познатите македонски пејачи Димитар Андонов, Давид Темелков и Даниел Кајмаковски. Тие, како што…