Ознака:Дарови

Црква

За Едната, Света, Соборна и Апостолска Црква (II дел)

Спасителовото востанување на Божјото Царство на земјата, односно Црквата Нашиот Господ Исус Христос, како Цар, го создал Царството небесно на земјата набргу по своето Вознесение, кога седна од десната страна на Отецот и кога од Предвечниот Отец добил полнота на…

Медиумите за нас

Донација од „Маслодајна“ за манастирот Јован Бигорски по повод празникот Иванден

Велешката прехранбена индустрија „Кристал 1923“, вчера подарила дел од нивните производи на манастирот Св. Јован Бигорски. Донацијата се состои од масло за јадење, маргарин, локум, желе. „Донација е по повод денешниот ден, верскиот празник Иванден. Како компанија во повеќе наврати…

Настани

Архангелски благослов во пресрет на Богојавлението

Во Бигорскиот манастир пристигна прекрасна икона од Војсководецот на светите Ангелски сили, Светиот Архангел Михаил Во пресрет на празникот на Божественото Просвештение и на светлото Богојавление над реката Јордан, Бигорската Обител вчеравечер беше удостоена со голем ангелски благослов. Имено, во…

Дарови

Постои ли во Црквата дискриминација помеѓу половите?

Рамноправноста на жените е современа тема која со особен замав започнува да се дискутира во пресрет на Меѓународниот ден на солидарност кон трудољубивите жени – во пракса познат како празник на жените што се одбележува на 8 – ми март.…