Ознака:Депресија

Поучни словa

Меланхолијата – III дел

Можеби Бог ти дава прилика да се поучиш, а ти велиш: „Не сакам да ја научам таа лекција! Сакам да плачам, да очајувам, да се самоубијам“. Но само преку тоа „откорнување“, кога Бог откорнува нешто од тебе, од твоето срце,…

Поучни словa

Меланхолијата – II дел

Прекрасно е да имаш луѓе што ги сакаш, не велам да немаш. И не ја потценувам болката од разделбата, што те доведе до депресија, но не би требало да чувствуваш таква потреба од било кого, што без него да го…

Поучни словa

Меланхолијата – I дел

Се молам Бог да те ослободи од депресијата која ти се прикрадува во душата, те тера да се чувствуваш чудно и да паѓаш со духот. Тоа се твои зборови, ти ми ги кажа, затоа и те разбирам. Го прочитав твоето…