Ознака:Дон Жуан

Поучни словa

Крајот на Дон Жуан

Дон Мигел де Мањара познат уште како Дон Жуан Дон Жуан, синоним за непромислен, сладострасен, заводнички живот, навистина постоел. Вистинското име му било Дон Мигел де Мањара (Miguel Mañara Vicentelo de Leca). Се родил 1632, а умрел 1679 година, како…