Ознака:Достоевски

Достоевски

Трансформација низ креација

  Мојава мала техника ја посветувам на искажување на неискажливото. Оваа форма на творештво за мене претставува и извор, и поттик на имагинацијата и средство и цел за доаѓање до самореализација, вистина и слобода. Своевидна молитва. Моја лична Градива. Рационализирајќи…

Поучни словa

Убавината ќе го спаси светот

Од поново време, Достоевски важи за најслаткоречивиот апостол на Ликот Христов. Ликот Христов е единствената Светлост за целата темнина, во којашто може да западне човечкиот род; Он е единствениот излез од смртта, единствена утеха за сите страдања, единствен патоказ за…