Ознака:Доверба

Поучни словa

Зошто ни е тешко да веруваме во Божјата промисла? (втор дел)

Втората причина која не ни дозволува да се препуштиме на Бога е сфаќањето според кое предавањето на Неговата промисла и на течението на настаните претставува своевидна слабост. Со други зборови, на Бога се потпираат слабите личности. Не мислам дека е…

Поучни словa

Зошто ни е тешко да веруваме во Божјата промисла? (прв дел)

Како луѓе тешко ни е да се довериме. Како Христијани тешко ни е да се научиме на она што во животот со Христа го нарекуваме „предание“, односно препуштање на Божјата промисла. Црквата постојано нè повикува преку литургиските текстови да ги…