Ознака:Древност

Вести од светот

Пронајден древен христијански манастир во Арабија

Во непосредна близина на брегот на Обединетите Арапски Емирати е откриен древен христијански манастир кој датира уште од пред исламот да се појави и да земе замав низ Арапскиот Полуостров. Манастирот е втор од ваков вид пронајден во Обединетите Арапски…