Ознака:Форма Вита

Медиумите за нас

Штитеници од Дневниот центар за лица со интелектуална попреченост од Струга во посета на Бигорски и Рајчица

Во двата наши познати манастири „Свети Јован Крстител“ попознат како Бигорски манастир и „Свети Георгиј Победоносец“ во дебарското село Рајчица, престојуваа штитеници од Дневниот центар за лица со интелектуална попреченост „Порака Нова“ од Струга. – Нашите манастири беа удостоени да…

Настани

Радосно дружење со лица со интелектуална попреченост

Нашите манастири, Бигорски и Рајчица, денес беа удостоени да бидат домаќини на корисниците на Дневниот центар за лица со интелектуална попреченост „Порака Нова“ од Струга. Оваа несекојдневна и за нашите монашки заедници особено радосна посета, беше организирана по иницијатива на…