Ознака:Гимнастика

Гимнастика

Дали јогата е безопасна?

А. Телесни ризици   1. Самата Американската асоцијација за Јога забранува јога за деца,бремени жени и доилки мајки, забележувајќи дека „е особено опасно за бремените жени да практикуваат јога вежби, поради опасноста од потенцијална васкуларна воздушна емболија“1 . Исто така,…