Ознака:Хенрик Маркуш

Вести од светот

Словачкиот Амбасадор пристигна во посета на нашите Светилишта

Денес, во посета на Бигорскиот и Рајчичкиот манастир, пристигна Амбасадорот на Република Словачка, г. Хенрик Маркуш, заедно со својата сопруга г-ѓа Жанета Маркушова, како и г-ѓа Катарина Хорнакова и г. Стојан Лековски.  Г. Хенрик е долгогодишен пријател на нашите Обители…