Ознака:Исцеление

Поучни словa

Каде што сака Бог, се менуваат законите на природата

Ова што ќе ви го кажам се случи во 1985 година. Олга, 10-годишно девојче со тумор на мозокот беше подложена на радиоактивна терапија со цел да се намали растењето на ракот. Оваа болест се манифестираше со ужасни болки и несвестици.…

Поучни словa

Бог го посетува човекот со болест поради негово спасение

Мир на тебе, почитуван...! ...Што се однесува до внатрешниот поредок, ќе ти го кажам следново: не поставувај си себе големи задачи, не одредувај никакви рокови, туку секогаш и во сè воздржувај се од зло, од нарушување на надворешните и внатрешните…

Поучни словa

Два приода кон слободата

И пристигна во Гадаринскиот крај, спроти Галилеја. А кога излезе Тој на суво, Го сретна еден човек од градот, кој беше обземен од демони и долго време не облекуваше алишта, и не живееше дома, туку по гробовите. Кога Го виде…