Ознака:Јога

Јога

Црквата, јогата и медитацијата

Нашава епоха е епоха на голема духовна конфузија и отпадништво од Божјата волја. Татко на таа состојба е ѓаволот, кој употребува луѓе што ги вовлекува во заблуда, за да го реализира својот човекоубиствен план. Таа конфузија ја негуваат воглавно групите…

Западниот свет

Несреќата на современиот човек

  Апокалиптично е тврдењето дека во нашата епоха „не умре само Бог, туку и човекот“. Ваквото убедување, набљудувано од друг аспект, е резултат на горделивоста на нашиот век, на триумфот на демонските искушенија, зашто негирањето на Бог и Неговото отсуство…

Поучни словa

За благодатта Божја

Доживувањето на несоздадената светлина е едно од најголемите божествени искуства и токму поради тоа, не секој е достоен да ја види; тој дар не се дава секому, туку само на малкумина, на оние кои особено напредувале во духовниот живот. Секако,…

Гимнастика

Дали јогата е безопасна?

А. Телесни ризици   1. Самата Американската асоцијација за Јога забранува јога за деца,бремени жени и доилки мајки, забележувајќи дека „е особено опасно за бремените жени да практикуваат јога вежби, поради опасноста од потенцијална васкуларна воздушна емболија“1 . Исто така,…