Ознака:Кина

Вести од светот

Кина: И покрај прогонот, Христијанството цвета

Значаен процут бележи Христијанството во Кина последниве години, и покрај прогоните и обидите што ги преземаат властите за бришење на какви било христијански обележја. Најголемата печатница во земјата објави дека во 2019 година отпечатените примероци на Библијата ја надминаа бројката…