Ознака:Кинолошки сојуз

Настани

Голем кинолошки собир во чест на македонското овчарско куче Караман

Во последниот викенд од месец мај во рамките на Бигорскиот Манастир „Свети Јован Крстител“ се случија два важни настани кои го одбележаа „Кинолошкиот викенд на македонската автохната кинологија“. Поточно, на 27 мај во големиот манастирски синодикон, свое излагање за зоотехничко…

Медиумите за нас

Верба, љубов и надеж за македонското овчарско куче Караман

  Таму високо на планината, а веднаш под небесниот свод, таму каде што секојдневно се слави Словото Божје; таму каде што во спокојните прегратки на Бигорскиот Манастир Свети Јован Крстител, се негува сѐ она што значи вера, љубов и надеж…