Ознака:Логос

Поучни словa

Убавината ќе го спаси светот

Од поново време, Достоевски важи за најслаткоречивиот апостол на Ликот Христов. Ликот Христов е единствената Светлост за целата темнина, во којашто може да западне човечкиот род; Он е единствениот излез од смртта, единствена утеха за сите страдања, единствен патоказ за…