Ознака:Многубожечки празници

Многубожечки празници

Заблудата околу славењето на Св. Трифун и Св. Валентин

Медиумите ја разгореа војната и започна војувањето кое не престанува, туку катагодина, на овој ден, се обновува. Штом ќе дојде празникот, веднаш се прашува: кого ќе прославувате вие? Се отвори војна меѓу христијаните. Па се ставаат бомбасти наслови: Свети Трифун…