Ознака:монашки живот

Вести од светот

Во Египет откриени христијански урнатини кои ја потврдуваат „природата на монашкиот живот“ во тој регион

Француско-норвешки археолошки тим откри нови христијански урнатини во пустина во западниот дел на Египет, со што се потврдува дека постоел монашки живот во регионот во петтиот век од нашата ера, соопшти египетското министерство за антиквитети. „Француско-норвешката мисија за време на своето…